از تیپاکس تا ای تیپاکس؛ همهچیز درباره خدمات جدید تیپاکس
به گزارش کاریبو، کاماپرس نوشت: به بهانه این خدمت جدید، با اشکان قراچورلو، مدیر ارشد مهندسی فروش گفتوگویی داشته که در ادامه میخوانید.
خدمت جدید تیپاکس چه ویژگیهایی دارد؟
ایتیپاکس، پلتفرم فروش سازمانی تیپاکس است که بهتازگی در بستر تجارت الکترونیک راهاندازی شده است. این پلتفرم با هدف بهینهسازی و سادهسازی فرآیند ارسال کالا برای مشتریان تیپاکس طراحی شده است. با استفاده از ایتیپاکس، دیگر نیازی به مراجعه حضوری به نمایندگیها و یا تماس تلفنی برای جمعآوری سفارش نیست. بهطور کلی با تیپاکس هزینه و زمان مضاعف برای ارسال بسته صرف نمیشود.
یکی از برجستهترین ویژگیهای ای تیپاکس، شفافیت کامل در فرآیند ارسال بستههاست. کاربران میتوانند اطلاعات مربوط به بستهها را در این پلتفرم وارد و هزینه ارسال را همان لحظه مشاهده کنند. همچنین، امکان روشهای متنوع پرداخت آنلاین، تعیین بازه زمانی برای جمعآوری و تحویل بسته، رهگیری و مشاهده لحظهای وضعیت بسته در هر مرحله از فرآیند نیز وجود دارد. این ویژگی به کاربران امکان میدهد تا در هر لحظه از موقعیت دقیق بسته خود مطلع شوند.
از دیگر امکانات مهم ای تیپاکس، امکان پسکرایه و پیشکرایه کردن سفارشها و خدمت COD (پرداخت نقدی هنگام تحویل) است. با استفاده از COD، تیپاکس مبلغ کالای ارسالشده را هنگام تحویل از مشتری میپرسد و به فروشنده منتقل میکند که این امر باعث افزایش اعتماد خریداران به فروشگاههای آنلاین میشود؛ و در نتیجه، به افزایش فروش این فروشگاهها کمک میکند.
افزونه وردپرس مخصوص تیپاکس
علاوه بر این، ای تیپاکس قابلیتهای دیگری را هم به کاربران خود ارائه میدهد، از جمله اتصال مستقیم به سیستم سفارشگذاری تیپاکس با استفاده از API. با استفاده از ابزار API، مشتریان میتوانند سیستم لجستیک تیپاکس را به سامانه خود اضافه و بهطور مستقیم سفارشهای خود را در تیپاکس ثبت کنند. همچنین پس از ثبت سفارش نسبت به جمعآوری و ارسال آنها اقدام میشود.
API مخصوص مشتریانی است که توانایی پیادهسازی این سیستم را در وبسایت خود دارند. اما بسیاری از فروشگاههای اینترنتی از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده میکنند که با استفاده از افزونههای مختلف برای ساخت و مدیریت فروشگاههای آنلاین بهکار میرود. بنابراین برای راهاندازی یک سایت فروشگاهی به دانش فنی زیادی نیاز ندارند اما تیپاکس برای این کسبوکارها، افزونه وردپرس مخصوص ارائه کرده است.
با API، مشتریان این فروشگاهها میتوانند بهراحتی هزینه ارسال را مشاهده کرده و از خدمات متنوع تیپاکس استفاده کنند. البته با توجه به اینکه این سیستم تازه شروع به کار کرده، نیازمند زمان و بررسی بازخوردهای کاربران است تا به بلوغ کامل برسد. اما زمانی که بهطور کامل توسعه یابد، قطعاً فرآیند کار برای فروشندگان آنلاین بسیار آسانتر خواهد شد.
نیازسنجی مداوم نسل هفتم تیپاکس
چه شد که تیپاکس به فکر ایجاد ای تیپاکس افتاد؟
با تغییر رویکرد کسبوکارها با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی، با نیازسنجیهای مداوم نسل هفتم تیپاکس سعی در پیشبینی نیازهای صنعت و مشتریان خود دارد. تا پیش از آنکه این نیازها به سطح آگاهی عمومی برسند، آنان را رفع کند. در واقع تیپاکس میخواهد همچنان با تغییر پرشتاب صنعت لجستیک، بهعنوان یک شرکت پیشرو در این اکوسیستم شناخته شود.
در حال حاضر وضعیت خود را در اکوسیستم چطور میبینید؟
تیپاکس در بازار لجستیک سنتی جایگاه ویژهای دارد و پس از پست جمهوری اسلامی ایران، دومین روش پرطرفدار ارسال و تحویل کالا در ایران شناخته میشود. با این حال، برای رقابت با استارتاپها و شرکتهای بزرگ لجستیکی در سطح جهانی، هنوز راه زیادی را در پیش دارد.
در مقایسه با سایر کشورهای جهان، ایران در زمینه لجستیک تجارت الکترونیک در رتبه پایینتری قرار دارد. برای مثال، طبق گزارش شاخص عملکرد لجستیک جهانی 2022، ایران در رتبه 123 از میان 164 کشور قرار گرفته است. این امر نشان میدهد که ایران در زمینه زیرساختهای لجستیکی، کارایی زنجیره تامین و خدمات لجستیکی به طور قابل توجهی از بسیاری از کشورهای دیگر عقب است. یکی از دلایل مهم رشد پایین تجارت الکترونیک در ایران، فرهنگ سنتی و نوع کسبوکار ایران است.
درک نیاز نسل زد و نسل آلفا
مهمترین فاکتور کلیدی در رشد تجارت الکترونیک، درک نیاز مشتریان نسل زد (Z) و بهزودی نسل آلفا (Alpha) ست. نسل جوانی که با دنیای فناوری اطلاعات و اینترنت رشد یافتهاند، نیازمند امکانات و زیرساختهایی هستند که صاحبان کسبوکار با درک آنها میتوانند در دنیای تکنولوژی و تجارت الکترونیک پیشرو باشند. این نسل مطالبهگر هستند که برای رفع نیازشان حاضرند هزینه بیشتری برای دریافت خدمات پرداخت کنند؛ فرصتی که کسبوکارها نباید از دست بدهند.
در عصر رقابتی حال حاضر که اینترنت اولین و مهمترین ابزار برقراری ارتباط با مصرفکنندگان است، فاکتورهای موفقیت یک کسبوکار، از تولید کالای با کیفیت، به رفتار مصرفکننده و رضایت مشتری تغییر یافته و اینترنت و شبکههای اجتماعی بهترین ابزار برای گرفتن بازخورد و دریافت نیازهای مشتریان هستند. یک کسبوکار هوشمند با استفاده از بازخوردهای مشتریان باید بتواند بهصورت چابک و منعطف فرآیندهای خود را تغییر داده و زیرساخت مناسب برای رضایت مشتریانش ایجاد کند. از همین رو، تیپاکس با استفاده از ظرفیتهای خود و شرکتهای خواهر، یک زنجیره تامین کامل را فراهم کرده تا بهعنوان شریک تجاری کسبوکارها بتواند خدمات مناسبی را به آنها ارائه دهد.