اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخصهای لجستیک برگزار شد
به گزارش کاریبو به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، روز دوشنبه دهم اردیبهشتماه، اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخصهای لجستیک با حضور محمدحسین سروش، سرپرست مرکز توسعه سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی و اعضا و نمایندگان شرکتها و سازمانهای تابعه در این وزارتخانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست برنامه عملیاتی کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخصهای لجستیک کشور (LPI) که به همت مرکز توسعه و سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی تهیه شده است تشریح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بر اساس این برنامه، وظایف کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخصهای لجستیک کشور (LPI) به ترتیب؛ امور سیاست گذاری کلان لجستیک کشور، راهبری و هماهنگی توسعه لجستیک کشور، رصد مستمر وضعیت لجستیکی کشور، تدوین و بهروز رسانی و اجرای اسناد راهبردی حوزه لجستیک و نظارت بر این موارد، اظهار نظر و پیشنهادات مرتبط با مفاد لجستیک در اسناد بالادستی و برنامههای توسعه، دریافت نظرات اعضا و تصمیم گیری نهایی در خصوص مسائل کمیته، گزارش مستمر عملکرد حوزه لجستیک به وزیر و رئیس جمهوری معرفی شدند.
همچنین؛ برگزاری جلسات هر دو ماه یک بار، رصد مستمر شاخصهای لجستیک و ارسال خروجی گزارش به دستگاههای مرتبط به عنوان نقشه راه کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخصهای لجستیکی کشور (LPI) اعلام شد.
در ادامه کیفیت خدمات لجستیکی، تحویل به موقع محمولههای لجستیکی، امکانات پیگیری و رهگیری محموله، حمل و نقل بینالمللی، ظرفیت و کیفیت زیرساخت و رویههای گمرکی به عنوان شاخصهای ششگانه سنجش عملکرد لجستیکی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این موضوع مطرح شد که اجرای اقدامات و برنامههای ذیل ابتکار «ایران راه» و همکاری سایر وزارتخانهها و دستگاهها با وزارت راه و شهرسازی کمک شایانی به بهبود وضعیت شاخصها میکند.
سپس، در خصوص چگونگی ارتقا رتبه LPI بینالمللی ایران ۶ موضوع شامل خصوصی سازی، واقعی سازی قیمت سوخت، فناوری، مشارکت عمومی-خصوصی، تقویت دیپلماسی اقتصادی و فرماندهی حملونقل بینالمللی مطرح شد که اعضا و نمایندگان در هر یک زمینهها به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
شایان ذکر است؛ رصد مستمر وضعیت لجستیکی ایران، شناسایی آسیبها و چالشها، ارائه تسهیلات عملیاتی به منظور بهبود وضعیت لجستیکی به عنوان مهمترین اهداف کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخصهای لجستیک کشور (LPI)؛ مطرح شد.
در ادامه این نشست، محمدحسین سروش سرپرست مرکز توسعه سیاستهای راهبردی وزارت راه و شهرسازی پس از ارائه نظرات اعضا و نمایندگان حاضر در جلسه، بیان کرد که باید سرعت خدمت رسانی در این حوزه افزایش یابد و برای شاخصهای LPI پروژههایی تعریف شود تا در سال ۲۰۲۵ منتج به ارتقا رتبه لجستیک ایران در سطح بینالمللی شود.
وی در پایان جلسه به بیان جمع بندی حاصل از مباحث مورد بحث و بررسی توسط اعضا و نمایندگان پرداخت و گفت: با توجه به شکل گیری کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخصهای لجستیک کشور (LPI) با دستور وزیر راه و شهرسازی زین پس جلسات این کمیته به صورت مستمر برگزار میشود. همچنین این کمیته با توجه به نقش تسهیلگری خود راهکارهای عملیاتی، زیرشاخصها و راهکارهای نرم افزاری را احصا میکند. ضمناً دعوت از سایر دستگاهها در جلسات این کمیته از ظرفیت صندوق توسعه حملونقل و نیز معاون اول رئیس جمهوری برای همسو کردن و همگرایی سایر دستگاهها با هدف بهبود وضعیت سنجههای لجستیک کشور استفاده خواهد شد.